Vad?

OBS! Evenemanget är nu fullbokat. Eventuellt kan återbud göra att evenemanget öppnar upp för nya anmälningar vid senare tidpunkt. Håll koll på evenemangets facebooksida för uppdateringar.

För er som har egen utrustning är det självklart ändå okej att hänga på, men hör av er till oss i god tid.

———

Packraft Sverige anordnar den 28-30 april 2018 ett packraftevent på Nittälven i Bergslagens djupa skogar. Vi siktar på att vara mellan 15 och 20 deltagare, även fast det egentligen inte finns något övre tak (dock har vi ett begränsat antal packrafts till uthyrning).

På detta event kan alla delta, oavsett om man har paddlat tidigare eller inte. Det kan dock vara bra med grundläggande kunskaper om friluftsliv då vi kommer tillbringa några dygn utomhus i ganska kalla temperaturer. Vi kommer hålla ett lågt och avslappnat tempo så att alla som vill ska kunna vara med. Barn (eller hundar) kan också hänga med på turen eftersom vi har ett fåtal packrafts i vilka man kan paddla två personer. Viktigt att ni då anger detta önskemål i rutan “övrigt” när ni skickar in er anmälan.

Packrafts, paddlar och flytvästar till eventet finns att hyra av oss. Man kan så klart hänga med även om man äger egen paddlingsutrustning, exempelvis kajak eller kanot.

Har man inget eget tält kan vi ordna sovplats i andra tält, men säg gärna till innan så att vi vet.

På evenemangets facebooksida kan ni ställa frågor eller följa med i diskussionen.

På denna länk hittar ni en packlista.

När?

Den officella samlingen kommer ske vid Uvbergsbron, 08:00 den 28 april. Där bekantar vi oss med varandra och går igenom utrustningen.

Självklart går det bra att dyka upp redan den 27 april och övernatta vid Uvbergsbron tillsammans med andra (vi på Packraft Sverige kommer vara där redan då).

Var?

 

Transport till och från Nittälven ombesörjer man på egen hand. Samlingsplatsen är Uvbergsbron (klicka för att komma till google maps). Vid Uvbergsbron finns det gott om parkeringsplatser.

Har man inte tillgång till bil så går det att ta tåget till Ställdalen där vi kan se till att hämta upp behövande.

Ställdalen, som ligger 7 km norr om Kopparberg, är ett brukssamhälle med anor från 1700-talet. I trakten har man sedan länge sysslat med bergbruk och skogshantering.

denna länk finns karta med beskrivning av Nittälvens kanotled.

Samlingsplatsen vid Uvbergsbron.

Planering

 

Dag 1, lördag.

När vi delat ut utrustning till behövande börjar paddlingen. Nittälven är vid den här tiden på året gynnad av en härlig vårflod och det kommer vara en njutbar och avslappnad paddling ned till Dansarbacken där vi kommer övernatta.

På vägen stannar vi till för fika och umgänge på lämplig plats.

Vid Dansarbacken finns vindskydd och även en liten lada som det går bra att övernatta i (om det inte är upptaget av andra kanotister). Här finns också goda tältmöjligheter. Några hundra meter ifrån Dansarbacken ligger Eskils koja, en liten stuga med bänkar och eldstad i mitten. I stugan går det också bra att spendera natten.

Vi lagar middag som man kan ta del av för en liten kostnad. Självklart går det också att äta sin egen medhavda mat.

Dag 2, söndag.

När alla börjar bli klara börjar andra dagens paddling. Vi fortsätter njuta av Nittälvens sandiga hedlandskap, det lätt strömmande vattnet och de många tallar som kantar älven. Kanske har vi också tur att få se en och annan bäver?

Vi tar rast vid Kolbron, där det även finns chans att smita in på torrtoaletten.

Så småningom kommer vi fram till vår lägerplats Havsjömossen som ligger på en av de otaliga sanduddar som finns kring Nittälven. På Havsjömossen kommer vi likt dagen innan tillsammans äta middag och mysa vid brasan.

Goda tältmöjligheter.

Dag 3, måndag.

Vi satsar på att komma iväg tidigt för att njuta av lugnet under de tidiga morgontimmarna. Efter några kilometers paddling når vi målet för dagen, Nittbo, som är resans slutdestination.

Här kommer vi att packa ihop utrustningen medan några hänger med i en bil tillbaka till Uvbergsbron för att hämta bilarna som står där.

När alla är på plats i bilarna avslutar vi äventyret med en (frivillig) gemensam lunch på Pizzerian i Kopparberg, innan vi ger oss av hemåt.

Anmälan

 

OBS! Evenemanget är nu fullbokat. Eventuellt kan återbud göra att evenemanget öppnar upp för nya anmälningar vid senare tidpunkt. Håll koll på evenemangets facebooksida för uppdateringar.

För er som har egen utrustning är det självklart ändå okej att hänga på, men hör av er till oss i god tid.