-20%

Liteway Scout Tarp 3P

Det ursprungliga priset var: 3 499,00 kr.Det nuvarande priset är: 2 799,00 kr. (inkl. moms)

Liteway Scout Tarp 3P är ett tält i pyramid eller “mid” utförande tillverkat i Silpoly för 3 personer. Scout är ett hexagonformat pyramidtält vilket gör det mycket motståndskraftigt mot starkare vindar.

Artikelnr: liteway_scout_en Kategorier: , Etikett:

Liteway Scout Tarp 3P

Liteway Scout Tarp 3P är ett tält i pyramid eller “mid” utförande tillverkat i Silpoly för 3 personer. Scout är ett hexagonformat pyramidtält vilket gör det mycket motståndskraftigt mot starkare vindar.

Utformning och design

Tältets ingång är utrustad med YKK AquaGuard dragkedja. I tältet finns plats för 3 personer. Liteway Scout pitchas med hjälp av två kombinerade vandringsstavar alternativt en längre stång (Luxes TP-197x passar perfekt till ändamålet). Två ventilationsöppningar högt upp på tältet ser till att fullgod ventilation kan uppnås. Behöver ventilation förbättras kan tältet också pitchas högt så att ventilation kan ske i mellanrummet mellan mark och tält. Tältet är golvlöst och man rekommenderas således att använda markskydd av olika slag för att skydda liggunderlag och utrustning från underlaget, alternativt använda ett innertält (som kan köpas separat). Tältet är hexagonformat och har en golvyta på 5,85 m2.

Tältet är inte sömtätat från fabrik och således behöver man ombesörja detta på egen hand. Sömtätning görs enklast genom att slå upp tältet en regnfri dag (var noga med att spänna tältet hårt, så att sömmarna spänns ordentligt) och sömtäta alla sömmar från tältets utsida med hjälp av en liten pensel eller med fingret. Seam Sealer ingår inte i köpet men kan köpas hos, vi rekommenderar  Seam Grip+SIL.

Liteway Scout Tarp är tillverkat i materialet SilPoly.

Pitchning

Pitchningen är enkel och sker i fyra steg:

  1. Sträck ut hörnen på tältet så att en hexagon bildas och sätt tältspik i varje hörn. Se till att dörrarna är stängda när detta görs.
  2. Öppna en dörr och sätt en stång eller kombinerade vandringsstavar med en höjd på ca 165 cm vertikalt i mitten av tältet.
  3. Stäng dörren och sträck upp tältet med linorna.
  4. Spänn ut eventuella stormlinor.

Funktioner

  • 1 dörr med YKK AquaGuard zipper
  • 2 ventilationsöppningar
  • Mycket vindtålig design
  • Marköglor med linlocs för enkel setup och justering
  • UHMW PE Linor
  • Superlätt och liten packstorlek
  • Tältet är tillverkat av återvunna plastflaskor insamlade från havet

Spec

Material: 1.1 oz Levitex Silpoly 20D Ripstop 2000 mm, WJ, YKK Aquaguard zipper #5.

Vikt: 600g  med linor och packpåse (enbart tält 540 gram).

Storlek: 300 cm x 260 cm / höjd 165 cm.

Vad ingår?

Scout Tarp, UHMW PE linor, packpåse.

Övrigt

Sätt aldrig den vassa/spetsiga änden av dina vandringsstavar uppåt så att den kommer i kontakt med tältet. Detta kan skada och i värsta fall förstöra tältet.

Rekommenderade tillbehör

 

Om Liteway

Ukrainska Liteway tillverkar lättviktstält, ryggsäckar och friluftstillbehör i staden Kryvyi Rih. Ett köp av Liteway stöder Ukraina <3.

Recensioner

0,0 av 5 stjärnor (baserat på 0 recensioner)
Fantastisk0%
Mycket bra0%
Bra0%
Inte så bra0%
Dålig0%

 

There are no reviews yet. Be the first one to write one.

× Hur kan vi hjälpa dig?
Vi rensar på hyllan! 15% på ALLA packrafts i oktober.
This is default text for notification bar