Rated 5,0 out of 5 based on 2 ratings
(2 kundrecensioner)

Seek Outside Redcliff

10 999,00 kr (inkl. moms)

Seek Outside Redcliff  är ett ultralätt 4-säsongstält för sex personer, eller 3-4 personer med Kamin. Redcliff har en integrerad minimalistisk, men väl fungerande, öppning för skorsten / pipa.

Artikelnr: redcliff Kategorier: , Etikett:

Seek Outside Redcliff

Seek Outside Redcliff  är ett ultralätt 4-säsongstält för sex personer, eller 3-4 personer med kamin. Redcliff har en integrerad minimalistisk, men väl fungerande, öppning för skorsten / pipa. Tältstång i kolfiber ingår i priset.

I grunden är Redcliff ett 1-lagers golvlöst tält utan insektsskydd med öppning för kamin. Grundmodellen kan kompletteras med liners (innertält) och nests (insektsskydd), för att skapa dubbla (trippla) väggar samt hundraprocentligt insektsskydd. Seek Outside Redcliff är utrustat med dubbla ingångar med täckta Lenzip dragkedjor. Extremt robusta fästloopar/öglor för markpinnar är standard. På insidan av tältet finns loopar för att fästa upp torklinor eller hänga lanternor / lampor och på utsidan finns fästpunkter för stormlinor som ökar tältets motståndskraft mot starka vindar samt ökar den interna volymen. Vi säljer också Seek Outsides kaminer.

Seek Outside Redcliff är en hybrid mellan tälttyperna mid (pyramid) och tipi.  Fördelen med en mix mellan mid och tipi är att tältet pitchas betydligt snabbare än en vanlig tipi, samtidigt som vinkeln i sidopanelerna är optimal för vattenavrinning och för att undvika snöansamlingar, något som ofta kan vara ett problem i vanliga pyramidtält. Redcliff är ett tält som klarar riktigt hårt väder.

Tältet har en symmetrisk profil och är utrustad med en 15 cm hög snökjol i nederdel vilket gör det möjligt att utestänga yrande snö, sand och kalla vindar helt och hållet. Använder man snökjolen ökar risken för kondens, vilket effektivt avhjälps med användandet av en lättviktskamin.

Seek Outside Redcliff är utmärkt både som basläger vid t.ex. längre fiske- eller jaktturer under alla säsonger, eller som ett grupptält vid vandringar och expeditioner.

Alla våra Seek Outside produkter är tillverkade för hand i Grand Junction, Colorado, USA och har livstids garanti.

Skillnaden mot Redcliff Light

  • Light har markfästpunkter med integrerade linelocs
  • Light har enbart 1 ingång
  • Light har en något lättare vikt
  • Light har kamingenomföringen placerad på långsidan vilket gör att kaminens placering blir annorlunda mot det vanliga Redcliff, som har kamingenomföringen på en “kortsida”.
  • Färgen och materialet

Båda tältmodellerna har sina för- och nackdelar.

Funktioner:

  • Dubbla ingångar med övertäckta Lenzip blixtlås
  • Toppventilation
  • Förslutbar öppning för kaminskorsten
  • 15 cm snökjol i nederdel för att motverka yrande snö, sand och kalla vindar
  • Robusta fästloopar/öglor för markpinnar
  • Interna hängöglor för exempelvis torklina eller lampor
  • Externa fästpunkter för stormlinor
  • Robust kolfiberstång ingår

Tillbehör (säljs separat):

Liner (innertält)
Golvtarp
Halv Nest (insektsskydd)
Titankamin

Specifikation

Vikt:

  • Enbart tält – 1600 gram
  • Komplett vikt inklusive tält, tältpinnar, kolfiberstång – 2211 gram

Storlek:

  • Dimensioner:
    • Höjd – 208 cm
    • 330 cm x 452 cm center till center
    • Golvarea: 12,3 kvadratmeter

Material
Seek Outside använder sig av ett dubbelcoatat Cordura 30 Denier ripstop nylon material med en vattenpelare på 3000-4000 MM. Ett mycket slitstarkt, pålitligt och lätt material.

Vad som ingår i köpet

  • Tält
  • 12 tältpinnar
  • Seam sealer
  • Tälstång i kolfiber

Sömtätning

Seek Outsides tältsömmar är inte sömtätade från fabrik. I köpet medföljer det SilNet Seam Sealer som är specialtillverkat för ändamålet. Sömtätning görs enklast genom att slå upp tältet en regnfri dag (var noga med att spänna tältet hårt, så att sömmarna spänns ordentligt) och sömtäta alla sömmar från tältets utsida. Våra erfarenheter säger att det enklaste sättet att göra detta är att späda ut Seam Sealern med lika delar lacknafta och pensla på sömmarna med en fin pensel. På detta vis suger tältsömmarna upp seam sealern och blir helt vattentäta. Det går också att använda sitt finger och ”pensla” Seam Sealern outspädd på tältets sömmar, men det tar längre tid och det går åt mer seam sealer.

Vanliga frågor

  • Hur gör man för att INTE bränna ner sitt Seek Outside Cimarron med kaminen brinnande?
    • Öppningen för skorstenen är tillverkad i ett glasfibermaterial som klarar flera tusen graders värme. Tältmaterialet nuddar aldrig skorstenen. I sällsynta fall kan en gnista leta sig ut genom skorstenen och landa på tältduken, vilket kan ge upphov till ett litet hål. Ett sådant gnisthål repareras enklast genom en liten klick Seam Sealer på hålet. Finns det mycket lättantändligt material under kaminen bör man borsta bort så mycket som går, eller lägga en bit aluminiumfolie under kaminen som reflekterar bort värmen.
  • Kan man verkligen ha ett tält utan golv i dåligt väder?
    • Absolut! Se bara till att inte slå upp tältet i sänkor. Insidan av tältet torkar snabbt upp, särskilt om man använder sig av en kamin. En stor fördel med golvlösa tält är att man slipper ta av sig skorna när man ska in och ut. Hunden kan också promenera ut och in utan att man behöver oroa sig för trasigt eller smutsigt golv.
  • Blir det inte mycket kondens i enlagerstält?
    • Som i alla andra tält kan kondens bildas. Man kan minimera kondens genom ökad ventilation, användandet av liners (innertält) eller genom att använda sig av en kamin, som snabbt får kondensen att försvinna. Vill du lära dig mer? Läs 5 Ways to Manage Condensation in Seek Outside Tents.
  • Kan man få kolmonoxidförgiftning i ett tält med kamin?
    • Ja, om man inte har ventilationsöppning. Seek Outsides tält har både övre ventilation, samt luft som kan ta sig in i glipan mellan mark och tältduk. Om man ändå är orolig kan man lämna en decimeter eller två av ett av blixtlåsen öppet och man har mer än väl ventilation för att inte behöva oroa sig.

Bilder/video

Redcliff measurements

2 recensioner av Seek Outside Redcliff

Rated 5,0 out of 5
5,0 av 5 stjärnor (baserat på 2 recensioner)
Fantastisk100%
Mycket bra0%
Bra0%
Inte så bra0%
Dålig0%

 

Rated 5,0 out of 5
18 januari, 2023

Bra service. Tältet uppfyllde mina förväntningar tillsammans med Winnerwell-kaminen. Grym kombo.

Carl Johan Appel (Verifierad ägare)
Rated 5,0 out of 5
3 januari, 2019

Då har man ”provkört” Redcliff för första gången! Prövade två dagar ute i vildmarken innan julfirandet tog vid. Det första som slog mig var vikten och hur packbart det är, trots allt väldigt mycket tält för den låga vikten. Det största pluset är kanske hur extremt lätt det är att sätta upp och att ta ner, jag rekommenderar att kolla Seek Outsides (SO) egna video på YT, busenkelt! Först läste jag instruktionerna som medföljde men det gällde bara Tipi tälten som är något omständigare, ”mid” tälten är verkligen lätta att hantera! Jag har ännu inte använt medföljande tätningsmedel, trots att det snöade så upplevde jag inga problem, visst bildas kondens men det är ju liksom att förvänta och vållade inga problem då det rinner ner längs tältväggen och droppar inte. Har jag något negativt att säga? Egentligen inte förutom att jag utifrån mina preferenser och användningsområde inte kan hålla med SO om deras rekommendation för antalet personer i tältet. Personligen så innebär vintercamping en del extra utrustning, t.ex. hopfällbar stol, säng och kamin. Utifrån detta tycker jag väl att två personer är ultimat, dvs. En hel del utrustning och användning av tältet då soltimmarna är få vilket innebär mer tid spenderad i tältet. Alltså lite mer komfortabelt leverne. Om det bara är Ultralätt fokus och tältet endast används för att sova i så stämmer säkert deras rekommendation. Innan jag inhandlade tältet så hade jag hört mycket gott om servicen från denna butik och kan väl bara säga att leveransen gick mycket snabbt. Avslutningsvis vill jag bara säga att jag är totalt såld på vintertältande med kamin, hur mysigt som helst om man inte är alltför bekväm!

Karl-Johan Bratt (Verifierad ägare)
Varukorg
× Hur kan vi hjälpa dig?